mv.jpg

Kasvattaja


Olen Tuukka Wahlman ja asun avopuolisoni Kallen ja viiden pinserimme, sekä kahden kissan kera Lopen Launosissa. Olen ammatiltani pieneläinhoitaja ja työskentelen Hämeenlinnassa pieneläinklinikalla. Koirien kanssa olen viettänyt koko elämäni, vanhempieni aloitettua kasvatustyö 80-luvun puolessa välissä. Asumme omakotitalossa maaseudun rauhassa ja koiramme ovat ennen kaikkea perheenjäseniä, jotka osallistuvat kanssamme päivittäisiin askareisiin.

Kennelnimi Upland myönnettiin Raija ja Erkki Wahlmanille vuonna 1987. Upland-nimi juontaa juurensa partacollieista, joita vanhempani alunperin kasvattivat. Partisten ohella kasvatettuihin rotuihin kuului myös kääpiöpinseri ja bordercollie, joita kasvatettiin vuoteen 1995 asti. Vuonna 1989 perheeseemme muutti ensimmäinen pinserinarttu Black Amiikos Fernanda Fara eli "Veera", joka synnytti kaksi ensimmäistä Upland-pinseripentuetta (A-pentue 1991 ja B-pentue 1993). Pinserin rakastettava luonne, älykkyys ja temperamentti jättivät minuun jo lapsena lähtemättömän vaikutuksen.

Keväällä 2004 minulle tarjoutui tilaisuus päästä "kennelpojaksi" Of Leijliden -kenneliin. Pääsin tutustumaan läheltä rodun kokeneen kasvattajan Doris Leijonqvistin kasvatustyöhön ja 21.5.2004 syntyneestä pentueesta valitsimme "Kertun" (Of Leijliden Pia Parant). Of Leijliden -koirien luonne ja rakenne miellyttivät minua ja erityisesti Kertun vanhempien avoin ja ihmisrakas luonne lisäsi varmuutta pennun valitsemisessa. Kerttu synnytti myöhemmin kaksi ensimmäistä kasvattamaani pentuetta; Upland D-ja E-pentueen.

Keväällä 2005 suoritin Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin ja anoin vanhempieni kennelnimen itselleni. Tarkoituksenani kasvattaa terveitä, rotumääritelmän mukaisia ja hyväluonteisia pinsereitä vanhoista kotimaisista narttulinjoista.

CV

  • 2006 valmistuin eläintenhoitajaksi (sv. eläinkaupanharjoittaminen)
  • 2009 valmistuin pieneläinhoitajaksi
  • Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n sekä Pinserit ry:n jäsen.
  • 2012 Suomen kennelliiton Jalostusneuvojan peruskurssin
  • 2013 kehätoimitsijakurssin
  • 2020 suoritin opinnot eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon osatututkinnosta; koirien ruokinta
  • 2022 Kennelliiton myöntämä Vuolasvirta-palkinto no. 1319

Upland B-pentue vuodelta 1993 sekä nykyinen kasvattaja.